Miért gyártanak karfiolból fagyit?
A nem megfelelő formájú vagy méretű karfiolok rendszerint hulladékként végzik, mert ezeket a szupermarketek nem szívesen veszik át a termelőktől. Egy új-zélandi startup ezért kitalálta, hogy a semleges ízű karfiol kiváló alapanyag lehet valamilyen desszerthez.
A fagyi ráadásul adalékanyag-, szója- és gluténmentes, dióféléket sem tartalmaz, így szinte bárki fogyaszthatja.
A végeredmény
Amikor az utca embereivel megkóstoltatták a karfiolból készült fagyit, mindenki azon a véleményen volt, hogy az krémes és finom, és senki nem panaszkodott zöldséges utóízre.
Egyelőre háromféle ízben gyártják a különös fagyit: csoki, eper és csokis keksz érhető el. Nem fagyizókba szállítanak ki, hanem boltokban kapható; környezetbarát, lebomló papírdobozokban árusítják őket. Jelenleg még nem érhető el a termék bárhol a világon, de a cég tervezi a terjeszkedést.
Elkészült a fagyi, ami nem olvad el és még egészséges is – erről itt olvashatsz.
Forrás: streetkitchen.hu
Az indexkép csupán illusztráció (Shutterstock)