-
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Élelmiszertudományi és Technológiai Intézete, mint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködő partnere, 2024. szeptemberétől munka mellett is végezhető, diplomával elismert képzéseket indít – írja a nak.hu.
-
A csokoládékészítés rejtelmeibe is elmerülhetnek a jelentkezők – fotó: pixabay.com
Mint írják, a hallgatók önköltséges finanszírozás mellett sörfőzőmester, pálinkamester, gyümölcs- és zöldségfeldolgozó szakmérnök, csokoládé-, kávé- és teakészítő mester, illetve élelmiszeripari digitalizációs szakmérnök képzéseken vehetnek részt.
A képzések célja olyan elméletben és gyakorlatban egyaránt jártas szakemberek képzése, akik képesek a termelés folyamatának egészét áttekinteni, emellett egy üzem vezetésével kapcsolatos gazdasági, szervezési, vezetési, technológiai és műszaki döntéseket megalapozottan meghozni. A szakképzésekben végzett hallgatók felkészültségük révén hozzájárulnak a hazai gasztronómia és élelmiszeripar további fejlődéséhez.
A képzések rendszerszemléletű megközelítésre törekedve integrálják a szakterülettel összefüggő aktuális, főként gyakorlatban is kamatoztatható kémiai, élelmiszeripari mikrobiológiai, művelettani, gépészeti, gazdálkodási, marketingtudományi, vagy akár információtechnológiai ismeretanyagokat – olvasható a nak.hu tájékoztatójában.
Képzések időtartamára, tandíjra, jelentkezési lapra vagy egyéb részletekre vonatkozó információt az alábbi oldalakon találnak:
https://elelmiszerdigitalizacio.hu/
https://gyumolcszoldsegszakmernok.hu/