A scallion latte, azaz zöld- vagy újhagymás kávé nagy vihart kavart a közösségi médiában.
Hogyan készül?
Egy pohár aljára apróra vágott zöldhagymát tesznek, erre jégkockákat és tejet öntenek, majd hozzáadják a kávét, végül a tetejét is zöldhagymával díszítik. A végeredmény egy olyan ital, amely sokak számára furcsa és meghökkentő, netán groteszk, mások azonban azt mondják, izgalmas új íz jön létre.
A kínai újhagymás kávé – fotó: Shutterstock
Ez az ital a kínai „dark cuisine" vagy „hei an liao li" része, ami olyan ételeket jelent, melyek bizarrnak tűnhetnek, de gyakran meglepően finomak.
Ezeknek az ételek az a lényege, hogy megkérdőjelezik a hagyományos ízeket és kombinációkat, új, izgalmas élményeket nyújtva azoknak, akik elég bátrak kipróbálni őket.
Ilyen például a narancsos rántotta, a csokis-szójaszószos pirított tészta vagy a szénsavas üdítőben főtt csirkeszárny is.
A visszajelzések vegyesek, sokan nem hajlandók megkóstolni se a hagymás kávét, míg mások kíváncsiak az új ízélményre; a trend mindenesetre egyre népszerűbb. A terméket elsősorban a fiatalok és a kísérletező kedvűek keresik.
Forrás: streetkitchen.hu